Kávé, csoki, bor és egyebek
Az antioxidánsok mindenhol ott vannak?
Tadááám!
Az első igazi, kulturált, témamegtalálós posztom.
Ami nem másról szól, mint hogy megjelent a legújabb írásom. A témája az antioxidánsok. Íme:
TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL - 2016. augusztus hó
Már írtam erről egy korábbi cikket, de ezt még egyelőre nem biztos, hogy publikálhatom, mert az az oldal még nem nyilvános, ahol megjelenik. Coming soon...
Korábbi tartalmak az MDOSZ-től (vagyis a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől) az antioxidánsokkal kapcsolatban (ezeket belinkeltem a hírlevélben is, de nem árt, ha itt is megtalálhatók):
- Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége: Az antioxidánsok jelentősége a táplálkozásban. TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VII. évfolyam 4. szám, 2006. április.
- Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége: Dietetikai Kisokos 5., 2013.
A Klub Rádió is meginterjúvolt a témában (2016.08.30., Kovács M. Veronika műsora, a Fülbevaló).
Sajnos, egyelőre még nem találtam ki, hogyan fogok tudni a hanganyagokat feltölteni ide, de ami késik, nem múlik.
Tulajdonképpen az egész blog egyik alapötlete, hogy a korábbi megjelenéseimet közzétegyem, hiszen például a Facebook sem támogatja a hangfájlok posztolását, pedig már elég sok anyagom összegyűlt. Ráadásul sokan reklamálnak, hogy lemaradtak az adásokról. A családomnak átküldöm ezeket e-mailben, de azért mindenkinek nem tudom, így is eléggé telik a tárhelyem... Viszont, ha ide fel tudnám ezeket valahogy passzintani, az mindenkinek jó lenne.
Még egy kicsit visszatérve az antioxidánsokra.
Találtam egy jó kis összeállítást a Pinteresten. A kép alján ugyan egy nem túl ismert és itthon nem is annyira elérhető gyümölcs, az acai is megjelenik, de nem akartam levágni, mert legalább a forrásokat korrektül felsorolja a szerző. Így teszek én is, ez a forrása: An Antioxidant Rich Diet Reduces Stroke Risk