2018. sze 23.

Most bárki lehet táplálkozási akadémikus...

írta: Youteefool
Most bárki lehet táplálkozási akadémikus...

avagy összeállt egy csokornyi on-line hírlevél egy kézzel is fogható kötetté

Természetesen 1-2 vagy akár 10-20 hírlevél elolvasásától senki sem válik táplálkozási akadémikussá, de hát tudjuk, hogy a hatásvadász (aka kattintékony) címek fontosak nemcsak a bulvár tartalmak, de a hasznos, tudományos, hiteles írások népszerűsítésekor is.

Ez alkalommal - jó sok kihagyás után, de hát az én időm, energiám is limitált - egy régi adósságomat törlesztem. Ugyanis még júniusban kaptam kézhez elsőként a legújabb publikációmat, ami számos kollégám írásával együtt jelent meg. A címe nem más mint...

Táplálkozási Akadémia I. - Tallózó a táplálkozástudomány világában a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének összegyűjtött írásaiból

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2004-ben indította útjára először "Táplálkozás és Tudomány" elnevezéssel, majd 2008-tól "Táplálkozási Akadémia" címmel havonta megjelenő, elektronikus hírlevelét azzal a célkitűzéssel, hogy hiteles forrásból, közérthető megfogalmazásban, a táplálkozást érintő aktuális információkkal lássa el - elsősorban az újságírókat és rajtuk keresztül a hazai lakosságot -, és nem utolsó sorban a szakembereket.

A 2018 nyarán megjelent könyvben az elmúlt öt év hírlevelei­ből készült egy tematikus válogatás, amelyet minden táplálkozástudomány iránt érdeklődő figyelmébe jó szívvel ajánlok.

4650745_5.jpg

A kötet borítója.

Már csak azért is, mert már több Táplálkozási Akadémia hírlevelet írtam már magam is, és ezekből három ebbe a kötetbe is bekerült.

Íme, kattints a címekre és máris olvashatod:

Álgabonák

Kókusz- és pálmazsír 

Ősi gabonák 

A korábbi hírleveleket itt találod: http://mdosz.hu/hirleveleink/

Fontos!

  • A TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVELEI MINT SAJTÓANYAG VÁLTOZATLAN TARTALOMMAL, A HIVATKOZÁSOK LINKELÉSÉVEL, FORRÁSMEGJELÖLÉSSEL SZABADON ÁTVEHETŐK. 
  • TILOS AZONBAN AZ TARTALMUKAT MEGVÁLTOZTATNI, ABBÓL RÉSZLETEKET KIRAGADVA VAGY ÚJRASZERKESZTVE KÖZÖLNI, ESETLEG FORRÁS MEGJELÖLÉSE NÉLKÜL KIRAGADOTT IDÉZETEKET HASZNÁLNI.    
  • A KÖZZÉTÉTELRE KERÜLŐ ANYAGBAN KÉRJÜK AZ EREDETI LINKEK ÉS A FORRÁS KATTINTHATÓ MEGJELENÍTÉSÉT!

Jó olvasást, tanulmányozást kívánok!

#mdosz #táplálkozásiakadémia #dietetikus #youteefool

Szólj hozzá

könyv diéta dietetikus mdosz youteefool schmidtjudit